Gulrotstuing er et nydelig –og i mange tilfeller høyst nødvendig tilbehør til en rekke tradisjonsrike fiskeretter, som gammelsalta sei (rødsei), lettsalta uer og lettsalta torsk Mange foretrekker også gulrotstuing til boknafisk.

OPPSKRIFT
Bilde av gulrotstuing i glassbolle på bord. En skje stikker opp fra stuingen og til høyre kan man se et lite utsnitt av en fiskemiddag.

30min • Høst • Tilbehør

Gulrotstuing


Ingredienser

Fra butikken

(4 porsjoner)

  • 4 passe store gulrøtter
  • 50 gr smør
  • 1/2-1 buljongterning
  • En skvett fløte

Fra skapet

  • Hvetemel
  • Salt
  • Pepper
  • Muskat

Instrukser

Før du setter i gang

  1. Skjær gulrøttene i passe biter

Oppskrift

  1. Kok dem gulrøttene litt buljong i vannet.
  2. Lag en jevning av smør og hvetemel.
  3. Når gulrøttene er nesten møre, rører du kokevannet fra gulrøttene inn i meljevninga.
  4. Tilsett litt malt muskat.
  5. Sausen tykner når den koker, så vær litt varsom med væsken til du ser omtrent hvor tykk den blir.
  6. Ha i en liten skvett fløte.
  7. Ha gulrøttene i sausen og la det koke opp.

Del oppskrift