Gulrotstuing er et nydelig – og i mange tilfeller høyst nødvendig tilbehør til en rekke tradisjonsrike fiskeretter, som gammelsalta sei (rødsei), lettsalta uer og lettsalta torsk. Mange foretrekker også gulrotstuing til boknafisk.

OPPSKRIFT
Bilde av gulrotstuing i glassbolle på bord. En skje stikker opp fra stuingen og til høyre kan man se et lite utsnitt av en fiskemiddag.

30min • Høst • Tilbehør

Gulrotstuing


Ingredienser

Fra butikken

(4 porsjoner)

  • 4 passe store gulrøtter
  • 50 gr smør
  • 1/2-1 buljongterning
  • En skvett fløte

Fra skapet

  • Hvetemel
  • Salt
  • Pepper
  • Muskat

Instrukser

Før du setter i gang

  1. Skjær gulrøttene i passe biter.

Oppskrift

  1. Kok gulrøttene nesten møre, med litt buljong i vannet.
  2. Lag en jevning av smør og hvetemel.
  3. Rør ut meljevninga med kokevannet til du har en jevn saus.
  4. Tilsett litt malt muskat.
  5. Sausen tykner når den koker, så vær litt varsom med væsken til du ser omtrent hvor tykk den blir.
  6. Ha i en liten skvett fløte.
  7. Ha gulrøttene i sausen og la det koke opp.

Del oppskrift