Gulrotstuing er et nydelig – og i mange tilfeller høyst nødvendig tilbehør til en rekke tradisjonsrike fiskeretter, som gammelsalta sei (rødsei), lettsalta uer og lettsalta torsk. Mange foretrekker også gulrotstuing til boknafisk.
OPPSKRIFT

30min • Høst • Tilbehør
Gulrotstuing
Ingredienser
Fra butikken
(4 porsjoner)
- 4 passe store gulrøtter
- 50 gr smør
- 1/2-1 buljongterning
- En skvett fløte
Fra skapet
- Hvetemel
- Salt
- Pepper
- Muskat
Instrukser
Før du setter i gang
- Skjær gulrøttene i passe biter.
Oppskrift
- Kok gulrøttene nesten møre, med litt buljong i vannet.
- Lag en jevning av smør og hvetemel.
- Rør ut meljevninga med kokevannet til du har en jevn saus.
- Tilsett litt malt muskat.
- Sausen tykner når den koker, så vær litt varsom med væsken til du ser omtrent hvor tykk den blir.
- Ha i en liten skvett fløte.
- Ha gulrøttene i sausen og la det koke opp.