Ferskfisk-suppe er som en ekstra “bonus” når du har skreimiddag. Den kan enten serveres sammen med selve skreimiddagen eller som en selvstendig rett, gjerne med noen fiskerester i. Enkelt, rimelig og fantastisk godt!

OPPSKRIFT
Dyptallerken med fiskesuppe i hvor strimler av gulrøtter dupper i suppa sammen med vårløk. Brød ligger delikat på kanten.

15-20min • Høst • Hverdags

Ferskfisk-suppe fra egen fiskekraft


Ingredienser

Fra butikken

  • Fløte
  • 1 stor gulrot
  • 1 løk

Fra skapet

  • Kokekraft fra fersk torsk
  • Eddik eller sitronsaft
  • Salt og pepper
  • Smør
  • Hvetemel

Instrukser

Før du setter i gang

  1. Smak gjerne på kraften og tilsett litt salt og en kork med eddik/litt sitron for å få rett syrlighet. (Du kan også gjøre dette ved slutten av koketiden.)
  2. Kutt eller riv gulrot etter ønske
  3. Kutt løk i små biter

Oppskrift

  1. Lag jevning av litt smør og hvetemel.
  2. Ha i løk og surr den litt i meljevningen (må ikke brunes).
  3. Ha i fiskekraft og visp kraftig for å unngå klumper. Spe på med mer kraft om det blir for tykt. La koke noen minutter.
  4. Ha i en skvett mat-fløte (etter smak).
  5. Ha i gulrot og la suppa koke til gulrøttene blir litt møre (men ikke for mye)
  6. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt eddik eller sitronsaft (etter smak)

Servering

Serveres før, ved siden av eller etter skreimiddag. Eventuelt som selvstendig rett dagen etter – da med brød og smør og gjerne med rester fra fiskemiddagen, eller annen fisk/skalldyr.


Tips

Lage fiskesuppe av kraften

Ønsker du å lage en egen rett ut av fiskekraften i stedet for ferskfisk-suppe, er det bare å tilføye fersk fisk / reker / blåskjell.

Del oppskrift