Ferskfisk-suppe er som en ekstra “bonus” når du koker skreimiddag. Den kan enten serveres sammen med selve skreimiddagen eller som en selvstendig rett, gjerne med fisk, skjell eller reker i. Enkelt, rimelig og fantastisk godt!
OPPSKRIFT
15-20min • Høst • Hverdags
Ferskfisk-suppe fra egen fiskekraft
Ingredienser
Fra butikken
- Fløte
- 1 stor gulrot
- 1 løk
Fra skapet
- Kokekraft fra fersk torsk
- Eddik eller sitronsaft
- Salt og pepper
- Smør
- Hvetemel
Instrukser
Før du setter i gang
- Smak gjerne på kraften og tilsett litt salt og en kork med eddik/litt sitron for å få rett syrlighet. (Du kan også gjøre dette ved slutten av koketiden.)
- Kutt eller riv gulrot etter ønske
- Kutt løk i små biter
Oppskrift
- Lag jevning av litt smør og hvetemel.
- Ha i løk og surr den litt i meljevningen (må ikke brunes).
- Ha i fiskekraft og visp kraftig for å unngå klumper. Spe på med mer kraft om det blir for tykt. La koke noen minutter.
- Ha i en skvett mat-fløte (etter smak).
- Ha i gulrot og la suppa koke til gulrøttene blir litt møre (men ikke for mye)
- Smak til med salt, pepper og eventuelt litt eddik eller sitronsaft (etter smak)
Servering
Serveres før, ved siden av eller etter skreimiddag. Eventuelt som selvstendig rett dagen etter – da med brød og smør og gjerne med resten av fiskemiddagen, eller annen fisk/skalldyr.
Tips
Lage fiskesuppe av kraften
Ønsker du å lage en egen rett ut av fiskekraften i stedet for ferskfisk-suppe, er det bare å tilføye fersk fisk / reker / blåskjell.