Nydelig “fredagsmys” som du godt kan invitere gjester på. Det trenger ikke være fredag, men det er en ekstra hyggelig rett å lage når helga står for døra og ingenting haster.
OPPSKRIFT
45-50min • Høst • Helgekos
Skalldyrpasta med blåskjell, kamskjell og reker
Ingredienser
Fra butikken
- Ett nett blåskjell
- Noen fryste kamskjell (kan erstattes med fisk)
- Litt reker (etter smak)
- Løk
- Hvitløk
- Rød chili
- En skvett hvitvin
- Litt fløte
- Pasta – f.eks spaghetti
- En boks hakka tomater (om du ønsker litt ekstra snert)
- Parmesan
- Basilikum – fersk
Fra skapet
- Olivenolje
- Litt smør til steking
- Salt
- Pepper
Instrukser
Før du setter i gang
- Skyll blåskjellene i vann og fjern eventuelle urenheter. Sørg for å tine kamskjellene og renske rekene.
- Skjær løken i ringer eller i biter (etter behag)
- Hakk fire-fem hvitløksbåter
- Hakk 1/2 – 1 rød chili (etter smak)
Oppskrift
- Varm litt olivenolje i en gryte og fres løk, hviltløk og chili (ikke for lenge)
- Ha blåskjellene i gryta og tilsett hvitvin. Sett på lokk og la skjellene dampe i noen munutter.
- Nå er det tid for å koke pasta – etter anvisningen på pakken.
- Tilsett litt fløte og hakka tomater i blåskjellgryta og gi et lite oppkok.
- Stek kamskjellene i litt olje og/eller smør til de er gyllen på begge sidene – ikke for lenge.
- Krydre gjerne med litt salt og pepper. Mot slutten av stekingen kan du legge rekene i panna og la dem bli lune (ikke for lenge). Etter stekingen kan du gjerne koke ut stekepanna i litt vann, vin eller soyasaus og helle over i blåskjellgryta sammen med de andre godsakene.
- Om du vil blande alt i blåskjellgryta, eller servere kanskjell og reker for seg, er en smaksak.
- Når pastaen er kokt – er det bare å servere. Vi liker å legge pasta på fatet først og så øse over med blåskjell, kamskjell, reker – og selvsagt den gode “blåskjellsuppa” i bunnen av gryta.
- Riv over parmesan – og pynt med litt fersk basilikum.
Du kan drikke hva du ønsker, men både hvitvin, musserende vin, rosévin eller øl er gode valg.
Del oppskrift