Nydelig “fredagsmys” som du godt kan invitere gjester på. Det trenger ikke være fredag, men det er en ekstra hyggelig rett å lage når helga står for døra og ingenting haster.

OPPSKRIFT
Pastarett med fersk sjømat fra Bofisk!

45-50min • Høst • Helgekos

Skalldyrpasta med blåskjell, kamskjell og reker


Ingredienser

Fra butikken

  • Ett nett blåskjell
  • Noen fryste kamskjell (kan erstattes med fisk)
  • Litt reker (etter smak)
  • Løk
  • Hvitløk
  • Rød chili
  • En skvett hvitvin
  • Litt fløte
  • Pasta – f.eks spaghetti
  • En boks hakka tomater (om du ønsker litt ekstra snert)
  • Parmesan
  • Basilikum – fersk

Fra skapet

  • Olivenolje
  • Litt smør til steking
  • Salt
  • Pepper


Instrukser

Før du setter i gang

  1. Skyll blåskjellene i vann og fjern eventuelle urenheter. Sørg for å tine kamskjellene og renske rekene.
  2. Skjær løken i ringer eller i biter (etter behag)
  3. Hakk fire-fem hvitløksbåter
  4. Hakk 1/2 – 1 rød chili (etter smak)

Oppskrift

  1. Varm litt olivenolje i en gryte og fres løk, hviltløk og chili (ikke for lenge)
  2. Ha blåskjellene i gryta og tilsett hvitvin. Sett på lokk og la skjellene dampe i noen munutter.
  3. Nå er det tid for å koke pasta – etter anvisningen på pakken.
  4. Tilsett litt fløte og hakka tomater i blåskjellgryta og gi et lite oppkok.
  5. Stek kamskjellene i litt olje og/eller smør til de er gyllen på begge sidene – ikke for lenge. 
  6. Krydre gjerne med litt salt og pepper. Mot slutten av stekingen kan du legge rekene i panna og la dem bli lune (ikke for lenge). Etter stekingen kan du gjerne koke ut stekepanna i litt vann, vin eller soyasaus og helle over i blåskjellgryta sammen med de andre godsakene.
  7. Om du vil blande alt i blåskjellgryta, eller servere kanskjell og reker for seg, er en smaksak.
  8. Når pastaen er kokt – er det bare å servere. Vi liker å legge pasta på fatet først og så øse over med blåskjell, kamskjell, reker – og selvsagt den gode “blåskjellsuppa” i bunnen av gryta.
  9. Riv over parmesan – og pynt med litt fersk basilikum.

Du kan drikke hva du ønsker, men både hvitvin, musserende vin, rosévin eller øl er gode valg.


Del oppskrift