Torskeloins er selve indrefileten og et fantastisk stykke fisk som kan tilberedes på mange ulike måter. En klassiker til hverdag og fest!

OPPSKRIFT
Fat med Skinnstekt torskeloins med risotto og spekeskinke. Bakgrunnen er en frisk gulfarge.

45min • Vinter • Helgekos

Skinnstekt torskeloins med risotto og spekeskinke


Ingredienser

Fra butikken

  • Torskeloins fra Bofisk (ca 300 gr pr pers)
  • Grønnsaker (asparges, gulrot, broccoli) etter smak
  • 1 løk
  • Spekeskinke (Serrano, Parma eller lignende)
  • Risottoris
  • Parmesan til risotto

Fra skapet

  • Fiskebuljong (til risotto)
  • Hvitvin (til risotto)
  • Smør / olje
  • Salt og pepper

Instrukser

Før du setter i gang

  1. Finn fram alle ingrediensene.
  2. Kutt løken i små biter.
  3. Gjør grønnsaker klar til damping.
  4. Kok opp fiskebuljong (ca en liter) – etter ønsket mengde risotto.
  5. Riv ca 50 gr parmesan.
  6. Tørk fisken med husholdningspapir og krydre med salt og pepper. Torskeloins kan enten stekes hel eller deles opp i serveringsstykker (ca 5 cm).

Oppskrift

Risotto
Risottoen kokes mens du tilbereder fisk og grønnsaker.

  1. Varm opp ca en halv dl olivenolje i en gryte.
  2. Tilsett risottoris (mengde etter beskrivelse på pakken) – bland godt.
  3. Tilsett hakket løk og surr et par minutter.
  4. Tilsett gjerne småhakket gulrot.
  5. Tilsett litt hvitvin (1-2 dl) og la det koke et minutt eller to.
  6. Tilsett fiskebuljong – et par dl i slengen. La det koke til det blir tykt og tilsett mer buljong.
  7. Etter ca 30 min er risottoen klar. Viktig at den ikke blir for mye kokt!
  8. Før servering rører du inn en god klatt smør og ca 50 gr revet parmesan.

Fisk og grønnsaker
Times sånn at det er klart når risottoen er ferdig kokt.

  1. Legg noen tynne skiver skinke på stekepanna. Stek på begge sider til de blir sprø.
    Legg skinken til side og la dem avkjøles.
  2. Damp grønnsakene i en kjele med lokk (ikke for lenge) Tilsett gjerne ei klype salt.
  3. Varm litt nøytral olje i stekepanna.
  4. Stek fisken med skinnsida ned på relativt høy varme i ca to-tre minutter – til skinnet er brunt og litt sprøtt.
  5. Demp varmen og snu fisken forsiktig. Tilsett en god klatt smør i stekepanna og stek i ca ett minutt. Øs gjerne litt smør over fisken til slutt.

Servering

Server retten med dampede grønnsaker, risotto og topp med sprø skinke og litt revet parmesan
Bon appetit!


Del oppskrift