Torskeloins er selve indrefileten og et fantastisk stykke fisk som kan tilberedes på mange ulike måter. En klassiker til hverdag og fest!
OPPSKRIFT
45min • Vinter • Helgekos
Skinnstekt torskeloins med risotto og spekeskinke
Ingredienser
Fra butikken
- Torskeloins fra Bofisk (ca 300 gr pr pers)
- Grønnsaker (asparges, gulrot, broccoli) etter smak
- 1 løk
- Spekeskinke (Serrano, Parma eller lignende)
- Risottoris
- Parmesan til risotto
Fra skapet
- Fiskebuljong (til risotto)
- Hvitvin (til risotto)
- Smør / olje
- Salt og pepper
Instrukser
Før du setter i gang
- Finn fram alle ingrediensene.
- Kutt løken i små biter.
- Gjør grønnsaker klar til damping.
- Kok opp fiskebuljong (ca en liter) – etter ønsket mengde risotto.
- Riv ca 50 gr parmesan.
- Tørk fisken med husholdningspapir og krydre med salt og pepper. Torskeloins kan enten stekes hel eller deles opp i serveringsstykker (ca 5 cm).
Oppskrift
Risotto
Risottoen kokes mens du tilbereder fisk og grønnsaker.
- Varm opp ca en halv dl olivenolje i en gryte.
- Tilsett risottoris (mengde etter beskrivelse på pakken) – bland godt.
- Tilsett hakket løk og surr et par minutter.
- Tilsett gjerne småhakket gulrot.
- Tilsett litt hvitvin (1-2 dl) og la det koke et minutt eller to.
- Tilsett fiskebuljong – et par dl i slengen. La det koke til det blir tykt og tilsett mer buljong.
- Etter ca 30 min er risottoen klar. Viktig at den ikke blir for mye kokt!
- Før servering rører du inn en god klatt smør og ca 50 gr revet parmesan.
Fisk og grønnsaker
Times sånn at det er klart når risottoen er ferdig kokt.
- Legg noen tynne skiver skinke på stekepanna. Stek på begge sider til de blir sprø.
Legg skinken til side og la dem avkjøles. - Damp grønnsakene i en kjele med lokk (ikke for lenge) Tilsett gjerne ei klype salt.
- Varm litt nøytral olje i stekepanna.
- Stek fisken med skinnsida ned på relativt høy varme i ca to-tre minutter – til skinnet er brunt og litt sprøtt.
- Demp varmen og snu fisken forsiktig. Tilsett en god klatt smør i stekepanna og stek i ca ett minutt. Øs gjerne litt smør over fisken til slutt.
Servering
Server retten med dampede grønnsaker, risotto og topp med sprø skinke og litt revet parmesan
Bon appetit!