Stekt seifilet er en enkel rett som tar omtrent like lang tid å lage som å koke poteter. En perfekt rett til hverdags, som kan serveres med mange ulike tilbehør.
OPPSKRIFT
30min • Helårs • Hverdags
Stekt seifilet med stekt løk, sopp og grønnsaker
Ingredienser
Fra butikken
- Beinfri seifilet (ca 200 gr pr pers)
- 1 hel løk
- Champignon eller aromasopp
- Fersk broccoli, aspargesbønner eller lignende •
- Gulrot
- Potet
Fra skapet
- Smør eller olje til steking
- Salt og pepper
- Hvetemel
Instrukser
Før du setter i gang
- Kutt gulrot og grønnsaker i passe biter
- Skjær løken i halvringer
- Kutt soppen i passelige biter eller skiver
- Gjør potetene klare for koking
- Skjær fisken i passe serveringsstykker og tørk med kjøkkenpapir
- Lag en blanding av hvetemel, salt og pepper på en flat, litt stor tallerken
Oppskrift
- Sett potetene på kok (koketid avhenger av type poteter)
- Varm opp stekepanna med litt nøytral olje.
- Stek løk og sopp til de er møre og gyldne og krydre med litt salt og pepper.
Ha det over i ei ildfast form og hold varmt i stekovnen (ca 100 grader) til fisken er stekt - Damp gulrot og grønnsaker i en liten kjele med lokk (ikke for lenge)
- Vend fiskestykkene i melblandinga og stek dem på begge sider til de er gylne.
Bruk gjerne olje først og ha en klatt smør i panna etter at fisken er snudd. - Legg fiskestykkene i den ildfaste forma sammen med løk og sopp.
Server med poteter, grønnsaker og gjerne litt remulade.