Stekt seifilet er en enkel rett som tar like lang tid som det tar at potetene å bli kokt ferdig. En perfekt rett til hverdags og kan serveres med mange ulike tilbehør: Denne gir deg de klassiske!

OPPSKRIFT
Hvitt fat med seifilet, stekt løk, gulrøtter, poteter og brokkoli dandert med en sitronskive.

30min • Helårs • Hverdags

Stekt seifilet med stekt løk, sopp og grønnsaker


Ingredienser

Fra butikken

  • Beinfri seifilet (ca 200 gr pr pers)
  • 1 hel løk
  • Champignon eller aromasopp
  • Fersk broccoli, aspargesbønner eller lignende •
  • Gulrot
  • Potet

Fra skapet

  • Smør eller olje til steking
  • Salt og pepper
  • Hvetemel

Instrukser

Før du setter i gang

  1. Kutt gulrot og grønnsaker i passe biter
  2. Skjær løken i halvringer
  3. Kutt soppen i passelige biter eller skiver
  4. Gjør potetene klare for koking
  5. Skjær fisken i passe serveringsstykker og tørk med kjøkkenpapir
  6. Lag en blanding av hvetemel, salt og pepper på en flat, litt stor tallerken

Oppskrift

  1. Sett potetene på kok (koketid avhenger av type poteter)
  2. Varm opp stekepanna med litt nøytral olje.
  3. Stek løk og sopp til de er møre og gyldne og krydre med litt salt og pepper.
    Ha det over i ei ildfast form og hold varmt i stekovnen (ca 100 grader) til fisken er stekt
  4. Damp gulrot og grønnsaker i en liten kjele med lokk (ikke for lenge)
  5. Vend fiskestykkene i melblandinga og stek dem på begge sider til de er gylne.
    Bruk gjerne olje først og ha en klatt smør i panna etter at fisken er snudd.
  6. Legg fiskestykkene i den ildfaste forma sammen med løk og sopp.

Server med poteter, grønnsaker og gjerne litt remulade.


Del oppskrift