Utforsk fisk- og sjømatsesongene med Bofisk!

Vi får sesongbaserte leveranser fra lokale fiskebåter i Salten.

Fra midten av Mars • Til slutten av August

Vår og sommer


Vår

På våren er blant annet seien og kveita er på sitt beste. Vi er dessuten helt på tampen av skreisesongen, så det er rikelig å ta av på denne tida av året. Hva sier du til nydelig boknafisk av skrei, en blodresk seifilet – for ikke å snakke om fersk kveite med smørsaus og kokte grønnsaker…?

Sommer

Sommeren har også mye å by på. Hva er vel bedre enn kokt småsei på ei lys sommernatt? Varm eller kald, med rømme og flatbrød – litt rå løk og kanskje «en liten en» ved siden av… Fersk uer er også nydelig sommermat – og utpå sensommeren kommer makrellen, som er vi kanskje ikke er så vant med her nord, men som etter vår mening er sterkt underskattet.

Fra begynnelsen av September • Til slutten Mars

Høst og vinter


Høst

På høsten er det ikke bare skog og mark som leverer godsaker. Det gjør havet også – til gangs. Det går mot gytetid og skalldyr som krabbe, hummer og skjell er på sitt aller fineste. Om du ikke har laget en skikkelig skalldyrpasta før, er tiden inne akkurat nå. Det begynner å bli kjølgere i havet og snart er det tid for både juletorsk og julekveite.

Vinter

Om vinteren «blomstrer» havet. Sjøtemperaturen er lav og mange fisk og skalldyr er på sitt aller fineste nå. Kongen over alle er skreien, som melder ankomst fra januar/februar og et par-tre måneder fremover. Skreimølje, lever, rogn, tunger og kjaker.  – Eller hva med å lage din egen kaviar av fersk torskerogn?

Reker, som vi stort sett forbinder med sommer på kaikanten, er på sitt absolutt beste på vinteren. I forkant av gytinga har rekene rogn og er ekstra store og harde i skallet.

Planlegg festen
i god tid!

Leter du etter noe spesielt? Bofisk leverer spesial-bestillinger til hverdag og fest!

SE PRODUKTER